SL / EN
6.10.2014

5 razlogov, zakaj vsak mlad potrebuje mentorja!

Zadnje čase se veliko govori o mentorstvu ter povezovanju… Zakaj je to pomembno? Kaj bom imel/a od tega, če se vključim v mentorski program in si poiščem mentorja?

Predstavljamo 5 razlogov, zakaj vsak mlad potrebuje mentorja:

1. Mreženje in povezovanje. Mentor vam lahko pomaga razširiti svojo mrežo stikov in poslovnih poznanstev. Ali pa vas nauči kako se učinkovito mrežiti in ustvariti krog pomembnih ljudi za vaš profesionalni razvoj.

2. Sogovornik. Mentor je lahko oseba, ki ji zaupate in lahko debatirate o temah, ki so vam pomembne. Mentor vam lahko da učinkovit nasvet  v primeru, da imate težave s svojim nadrejenim, pri reševanju  etične dileme ali s spoprijemanjem z novim projektom.

3. Občutek odgovornosti in motivacija. Ko veste, da se boste sestali s svojim mentorjem, se boste maksimalno potrudili, da opravite vse naloge in skupne cilje, ki ste jih obravnavali na zadnjem srečanju.

4. Zagotavljanje povratne informacije. S pomočjo dobrega mentorja boste bolj učinkovito delali za zaželo prihodnost. Dobra povratna informacija vam bo pomagala, da se počutite bolj samozavestni pri svojem delu, kar pa vodi k večji učinkovitosti pri delu, večjem profesionalnem uspehu in boljšem počutju.

5. Nove perspektive in izkušnje. Mentor vam lahko pomaga s svojimi izkušnjami in znanjem. Pomaga vam lahko  osvojiti nove veščine in položaje. Prav tako lahko vam poda informacije kako bolj učinkovito opravljati delo ali iskati bodočo zaposlitev