SL / EN
14.6.2017

Držite se priporočil za odlične mentorske odnose!

Da bi vzpostavili uspešen mentorski odnos, si v nadaljevanju preberite 7 zapovedi in 7 prepovedi, ki pripomorejo k dobremu mentorskemu odnosu.

 

Zapovedi:  

 

1. Postavite pravila komunikacije. Odnos začnite z odkritim pogovorom. Povejte, kakšna so vaša pričakovanja in kaj je tisto, kar vi lahko ponudite. Mentoriranca vprašajte po povratni informaciji in ga prosite, naj vam pove, kakšna pričakovanja in potrebe ima on.

 

2. Delite svojo izkušnje in zgodbe s svojim mentorirancem. Ljudje se najlažje učimo s pomočjo zgledov, zato bodo vaše bogate izkušnje mentorirancu ob težjih odločitvah zagotovo v veliko pomoč.

 

3. Ponudite mu svojo konstruktivno kritiko. Bodite prijazni, a pošteni. Dajte mu priložnost, da izboljša svoje sposobnosti in se nauči novih metod.

 

4. Vzpodbujajte ga k napredku. Predstavite mu možnosti za uspeh in napredovanje v podjetju. To lahko vsebuje nadaljnje izobraževanje oz. usposabljanje in razvijanje spretnosti, ki jih že ima.

 

5. Mentorstvo naj vam bo ena izmed prioritet. Ne bo vedno vedno enostavno, toda mentorstvo je pomembno tako za mentoriranca kot za vas. Poleg tega, vam bodo vaše mentorske izkušnje in sposobnosti prišle še zelo prav na vaši vzpenjajoči se karieri.

 

6. Svetujte mentorirancu pri njegovih odločitvah. Uporabite svojo modrost, ki ste jo pridobili iz izkušenj, da mu svetujete in pomagate k uspehu. Morda nasvetov ne bo vedno sprejel, ampak nič ne de, tudi to je vredu.

 

7. Postavite visoka, toda dosegljiva pričakovanja. Spodbujajte svojega mentoriranca, da vedno dela najbolje po svojih močeh. K dosegi ciljev mu pomagajte tako, da ga učite, ga popravite in ste do njega odgovorni.

 

Prepovedi:

 

1. Ne pretvarjajte se, da ste najboljši. Noben delavec ne pričakuje, da ste nezmotljivi, zato se sprostite.

 

2. Ne obnašajte se kot, da veste vse. Če ne poznate odgovora na vprašanje mentoriranca, mu to povejte. Potem pa malo raziščite naokrog in poskusite najti odgovore.

3. Ne vzemite naloge mentorja preveč z lahkoto. Raje se obvežite, da boste storili vse po svojih najboljših močeh. Zavzemite se za mentoriranca, učite ga tehnike in metod, ki jih bo potreboval pri delu ter spodbujajte njegovo produktivnost.

 

4. Ne poskušajte sami reševati vseh problemov mentoriranca. Saj vendar želite, da se sam nauči reševati in spopadati s težavami, mar ne? Lahko pa mu pomagate in mu zagotovite potrebna »orodja«. Na primer, naučite ga organizacije in upravljanja s časom.

 

5. Ne pretiravajte z odzivom na napake mentoriranca. Zapomnite si, da nobena napaka ni tako huda, da je ne bi mogli popraviti. Le redke so zares nepopravljive.

 

6. Naj vaš odnos ne vpliva na odločitve mentoriranca. Lahko, da sta z mentorirancem spletla nekoliko bolj prijateljski odnos, toda ne dovolite, da to vpliva na poslovno odločanje.

 

7. Ne vpletajte se v osebno življenje mentoriranca. Njegove osebne zadeve ne bi smele biti dejavnik v njegovi delovni uspešnosti.

 

Mentorstvo je lahko zelo koristen in dragocen način za izgradnjo dobre podjetniške kulture in ohranitev nadarjenih mlajših članov ekipe. Poleg tega vam daje osebno zadovoljstvo ob tem, ko ste nekomu pomagali.