SL / EN
4.10.2013

Ideje so ključ! Interaktivna delavnica Mentorstvo in kariera

Maribor, 4. oktober 2013 - V Kulturno-informacijski točki EPM Maribor 2013 sta o svojih dolgoletnih izkušnjah na področju mentorstev spregovorili Zvezdana Lubej in Metka Nežič. Skozi interaktivno delavnico sta spodbudili tako mlade kot mentorje k proaktivnosti in vzpostavljanju kakovostnih mentorskih sodelovanj. Ta naj temeljijo na dobrem poznavanju svojih močnih točk ter zavedanjem posameznika o tem, kaj potrebuje ter kaj lahko ponudi. 

Po uvodnem pozdravu vodje mentorskega programa Uči se od najboljših, Mateje Šoštarič, in ogledu kratkega filmčka o Zavodu Ypsilon, je zbrane nagovorila direktorica Zavoda Ypsilon, Petra Kocjan, ki je na kratko opisala svoje izkušnje, ki jih je pridobila kot mentoriranka in tudi mentorica. Izrazila je veselje ob dejstvu, da je mentorski program tako dobro sprejet v Mariboru in napovedala, da se v Mariboru v prihodnjih mesecih obeta še nekaj drugih izobraževalnih in neformalnih dogodkov Zavoda Ypsilon. 

V uvodnem motivacijskem govoru sta obe gostji, Zvezdana Lubej, country manager Profiles International in direktorica družbe Proficio, ter Metka Nežič, sodelavka Profiles International Slovenia na področju mentorstev, visokošolska predavateljica in on-line mentorica magistrskega študija na Doba Fakulteti,  z nami delili svoje dolgoletne izkušnje, ki sta jih pridobili na karierni poti.Se strinjata, da danes, ko se povsod omenja kriza in recesija, ni časa za negativizem. 
Poudarjata, da se s pomankljivostmi nima smisla ukvarjati. Vsak posameznik v sebi nosi ogromen potencial in njegova naloga je, da ga odkrije, razvije in izkoristi. Poleg tega pravita, da je pomembno, da pri delu iščemu tudi svoj interes, načelo KIJOT (Kaj Imam Jaz Od Tega) naj bo smernik, ki kaže pot. Menita, da v Sloveniji vse prevečkrat zanemarjamo lastne potrebe in želje, ki pa so ključne za posameznikovo motiviranost pri delu. Tisti, ki vedo, kaj pričakujejo in znajo »prodati« to, kar ponujajo, postanejo zmagovalci.

Sledija je delavnica, na kateri so se udeleženci razdelili na skupine mentorjev in mentorirancev. Mentorji so odgovarjali na vprašanja, kaj oni pričakujejo in kaj želijo dobiti od mladih. Mentoriranci pa so razmišljali o tem, kaj lahko oni ponudijo mentorju ter o tem, kaj bi oni želeli pridobiti v mentorskem odnosu.  Ključne ugotovitve so, da se kljub različnim generacijam, poklicnim skupinam in osebnostim, želje in pričakovanja ne razlikujejo bistveno. Mladi si predvsem želijo izkušenj in znanja starejših, njihovo podporo in motivacijo ter usmerjanje pri grajenju karierne poti. Sami pa kot dijaki, študenti oziroma diplomanti  v zameno ponujajo sveže in aktualno znanje, mladostno zagnanost ter pozitivno naivnost. Delavnica se je zaključila s poudarkom, da je najpomembneje, da prav vsak sledi svojemu srcu in zna stati za svojimi željami in sposobnostmi ter ne čaka na priložnosti, temveč vsak sam predstavlja svoje ideje bodočim delodajalcem, saj so ravno nove ideje pot iz krize.

Sledilo je neformalno druženje udeležencev ter nastali so tudi nekateri novi mentorski pari.