SL / EN
20.5.2016

Izjava mentorskega para: Alexandra Pi Bachel & Mila Aldo

Mentorica Alexandra Pi Bachel in mentoriranka Mila Aldo v spodjnem članku opisujeta svojo izkušnjo mentoriranja.

Alexandra Pi Bachel (mentorica):

Spomnim se svojih začetkov in kako sem sama vedno iskala priložnosti, kje bi se lahko še kaj naučila in kako bi lahko še bolj napredovala. Predanost sebi in svojemu razvoju, želja po novem znanju, napredku in kvaliteti mi je vodilo, ko izbiram, s kom bom delala. Kajti zavedam se, da lahko edino pomagam ljudem, da si pomagajo sami. Verjamem, da so vedno vsi odgovori v nas, prav tako kot prepričanja, ki nas ovirajo in potenciali, ki nam pomagajo. Verjamem v ljudi, v boljše počutje in boljšo kvaliteto življenja in s tem navdihujem druge. 

Milo sem izbrala, ker je pokazala tisto nekaj več- več želje po znanjih in modrostih, več predanosti in pripravljenosti delati do “onemoglosti”, več odgovornosti, da spozna sebe in se samoaktualizira… Najino delo je bilo medsebojno sodelovanje, kjer sem jo usmerjala k njej sami, k iskanju odgovorov v sebi, aktivaciji in uporabi potencialov in razvojov talentov. Verjela sem vanjo od samega začetka, kajti videla sem kakšna veličina se skriva v njej, koliko lahko pomaga sebi in koliko lahko da drugim. Z njo sem tudi delila informacije, ji kazala drugačne aspekte, jo preko vprašanj vodila do lastnih spoznanj, jo navdihovala in podpirala na njeni poti samospoznavanja in sprejemanja sebe. Najin iskren in zaupljiv odnos je pomagal tudi njej z zgledom oblikovati smernice zdravega odnosa. 

Bi pa na tem mestu pozvala mlade, da pred prijavo v mentorski odnos premislijo, ali so res pripravljeni delati predano, iskreno in prevzeti odgovornost za svoje življenje. Čas in energija, ki jo mentorji vložimo v “pro bono” delo z mladimi je velika investicija tako za nas kot za mentorirance. Želim si, da bi se tega zavedali in spoštovali sebe in nas. Naše obnašanje je zgolj posledica našega notranjega sveta, kar pomeni, da navzven pokažemo, kakšni smo v resnici. Zatorej- premislite ali ste resnično pripravljeni delati in slediti, drugače samo izgubljate svoj in naš čas in morda celo nekomu odvzemate priložnost za napredek. 

 

Mila Aldo (mentoriranka):

 Alexandra je odlična mentorica, ki mi je pomagala doseči odlične rezultate, ki sva jih zastavili v ciljih mentorskega sodelovanja - dobila sem službo, kakršno sem si želela, prav tako pa so se vidno izboljšali tako osebni kot poslovni odnosi v mojem življenju. Odkrila sem ogromno darov in potencialov, ki jih sedaj tudi uporabljam v vsakdanjem življenju in postajam vse bolj samozavestna, samostojna in uspešna.

Mentorski program bi priporočila vsem, ki želijo uspeti in sebe še bolj spoznati. To je odlična priložnost za pogumne, ki hrepenijo po novih znanjih, izkušnjah in pogledih, ki nam lahko pomagajo na poti do uspeha. 

Mentorski program te obogati, kajti le tisti, ki ve, da nič ne ve, lahko raste in se razvija. Vsak v svojem življenju potrebuje mentorja in jaz sem si izbrala zahtevno mentorico, ki zahteva kvaliteto, globino in jasnost, kajti le z njenim celostnim in konkretnim pristopom, sem tudi jaz v sebi odkrila najboljše. Moja mentorica me je vodila do spoznanj, da sem jaz tista, ki ima že vse odgovore v sebi in zato sem izjemno hvaležna za ta program in mentorico. Spodbujam vse, da se vključijo v mentorski program, če so pripravljeni na napredek, uspeh in kvalitetno sodelovanje.