SL / EN
21.3.2017

Ko mentor pade s prestola, na katerega ste ga postavili

Obstajajo različne vrste mentorjev, trenerjev, svetovalcev in podpornikov, ki posamezniku pomagajo na njegovi življenjski in karierni poti.

Vprašanje, ki se zastavlja ob tem pa je: Ali je možno, da si posameznik izbere napačnega mentorja? Odgovor se glasi: Da, lahko. Ljudje si namreč izbiramo mentorje na podlagi naše percepcije o njih, se pravi na podlagi dojemanja kdo in kakšni naši (bodoči) mentorji so. Ta predstava o njih pa ni nujno vedno pravilna.

V nadaljevanju predstavljamo 3 napake, ki jih lahko zagrešijo mentorji in vplivajo na kvaliteto odnosa med mentorjem in mentorirancem.

 

1. Mentor reče JA iz povsem napačnih razlogov.

Zakaj se nekdo zaveže, da bo vaš mentor, je izjemnega pomena. Mentorstvo je odnos dajanja, v katerem prostovoljno sodelujemo in prispevamo z našim časom, znanjem in izkušnjami. To pomeni, da v zameno za mentoriranje ne pričakujemo ničesar, prav tako pa ne skrivamo svojih pravih namenov.

Včasih (v res najslabšem primeru) se lahko zgodi, da mentor mentoriranca izrabi v svojo korist, za doseganje lastnih ciljev. Če posumite, da vas mentor izrablja, vsekakor premislite o vajinem odnosu in ga po potrebi tudi prekinite. Vsekakor pa se že pred vstopom v mentorsko povezavo prepričajte, zakaj in s kakšnim namenom se je posamezna oseba odločila, da bo vaš/-a mentor/-ica.

 

2. Mentor mentorskega odnosa ne vidi kot skupno učno izkušnjo.

Zadnja stvar, ki si jo mentoriranec želi videti pri mentorju, je njegov ego. Jasno je, da bo mentor skoraj zagotovo impresivna oseba, saj je v nasprotnem primeru najbrž sploh ne bi prosili, da vas mentorira. Kakorkoli, če mentor misli, da je boljši od mentoriranca, da ve več o vsem od njega, ali pa na splošno ne raste iz izkušnje mentoriranja, v resnici ni pravi mentor.

Eden od razlogov, zakaj pravi mentorji, pa tudi mentoriranci vstopajo v mentorski odnos, je, da lahko oba udeleženca – torej mentor in mentoriranec – delita znanje in izkušnje ter se učita drug od drugega. Pomembno vprašanje, na katerega moramo poznati odgovor pa je, kdo je moj mentor in kaj bi se rad on naučil iz te izkušnje? Če mentor zavrača možnost učenja od mentoriranca, je to namreč znak njegovega prevelikega ega. Ego pa pogosto ovira uspešnost mentorskega odnosa, ki mora temeljiti na obojesmerni komunikaciji, učenju in rasti.

 

3. Mentor se do mentoriranca vede, kot da mu dela uslugo.

Pomembno je, da znamo ceniti čas, ki nam ga posveti mentor. Mentor je namreč po vsej verjetnosti že polno zaposlen s svojo službo in/ali obveznostmi. Kakorkoli, to ne pomeni da se lahko, ko se enkrat odloči, da bo vaš mentor in vam pomaga, potem do vas obnaša, kot da ste mu v napoto.

Predlagamo, da pred vstopom v mentorsko povezavo mentor in mentoriranec skupaj določita jasne smernice ter cilje in se zavežeta k vzdrževanju odnosa. Na primer: srečala se bova enkrat na mesec, lahko se pokličeva kadarkoli, v kontaktu sva lahko vsak dan med tednom v dopoldanskem času, komunicirala bova samo preko e-pošte ipd.

V primeru, da se na kateri koli točki počutite, da odnos ne deluje, je lahko to posledica točk ena ali dve. Vsekakor pa je prav, da se odnos razbije, če se vam ne služi več. Tudi, če mentor ni to, kar ste si predstavljali in ni oseba, ki jo iščete, pa lahko iz vaše (ali bolje rečeno, vajine) izkušnje povlečete vredne izkušnje – tako za vašo osebnostno, kot tudi za profesionalno rast. Konec koncev, če že ne drugega, pa se boste iz neuspešne povezave naučili vsaj to, da boste v prihodnje previdnejši pri izbiri mentorja ter boste skrbneje ocenili vaša in njegova pričakovanja ter njihovo skladnost.

 

Ali ste sami mentor, ali pa se odločate to postati? Bodite odgovorni do sebe in do vaših mentorirancev ter preden privolite v mentorstvo, poskrbite, da boste zares tista oseba, ki jo mladi up išče. In vi njo.

 

 

 

Prirejeno po: Watts, Sue-Ellen. When your mentor falls off the pedestal you had them on, 7. 2. 2017. Dostopno prek: http://www.smartcompany.com.au/people-human-resources/ professional-development/ mentor-falls-off-pedestal/