SL / EN
21.11.2014

Mentorska čajanka z Damjanom Kraljem - Pot do uspeha

V sredo 12. 11. 2014 smo pod okriljem Zavoda Ypsilon ter v sodelovanju z projektom Learn4Life organizirali Mentorsko čajanko z naslovom "Mreženje z uspešnim poslovnežem". Mag. Damijan Kralj, član uprave BTC d.d. je mladim predstavil sovjo zgodbo o uspehu ter jih spodbudil k proaktivnosti.

Mag. Damjan Kralj je član uprave in direktor za trženje in marketing v podjetju BTC d.d. Po izobrazbi je magister znanosti, zaključil je študij podjetništva. V podjetju BTC d.d. je prisoten že od leta 2002, kjer je začel v oddelku kontrolinga. V delu, ki ga opravlja zares uživa, saj je BTC d.d. dinamično podjetje z odličnim delovnim okoljem, kjer se združujejo mlajše in starejše generacije.

Uspeh v poslu mu prinaša njegova sposobnost hitrih odločitev in prava mera samokritičnosti. Ko smo ga povprašali kaj se mu zdi pomembno za karierni uspeh, je poudaril, da je pri mlademu človeku potrebna vztrajnost in potrpežljivost, predispozicije pa posameznik dobi že v družini in okolju.

Za konec pa smo se malce podružili ter v zares prijetni in sporoščeni družbi spili kak kozarček, ter našega našega sogovornika povprašali kakšen nasvet bi dal mladim, ki so šele na začetku svoje karierne poti, na kar nam je tudi z veseljem odgovoril. Pomembno se mu zdi, da posameznik ve, kje bi želel v prihodnosti delati in se s tem podjetju tudi dobro pozanima. Za tem korakom sledi pošiljanje CV-ja, ki mora biti inovativne ni predvsem opažen. Dobro je, če posameznik v svojem spremnem pismu poda kakšno novo idejo, ki bi bila lahko dodana vrednost temu podjetju. Povedal je, da je mreženje tudi eden izmed ključev do uspeha, kjer je svetoval, da se mladi načijo več tujih jezikov, saj je na ta način povezovanje veliko lažje.

Fotogalerijo Mentorske čajanke si lahko ogledate na FB strani.

 

- Ekipa Mentorskega programa.