SL / EN
5.5.2015

Mentorsko povezujemo Slovenijo. Bodite zraven.

LJUBLJANA, 23. april 2015 - V četrtek, 21. maja 2015 mentorsko povezujemo Slovenijo. Pobudnik vseslovenske akcije Slovenija - mentorska država je Zavod Ypsilon v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje, Andragoškim centrom Republike Slovenije in Zvezo Ljudskih univerz Republike Slovenije. Akciji so se pridružili tudi številni drugi partnerji, ki verjamejo v moč mentorskega povezovanja.

Namen akcije je dvigniti ozaveščenost o pomenu mentorstva in spodbujati k medgeneracijskemu sodelovanju. Akcija bo potekala v četrtek, 21. maja 2015, v okviru tedna vseživljenjskega učenja. 21. maja 2015 se bodo po celi Sloveniji na različnih lokacijah  odvijale delavnice na temo mentorskega povezovanja. V okviru delavnic bomo mlade prek platforme www.mentorstvo.si povezovali z registriranimi mentorji (seznam registriranih mentorjev). Cilj je, da v sodelovanju s partnerji izvedemo izobraževalne dogodke na temo mentorstva na kar 50 lokacijah in vzpostavimo čim več mentorskih parov po celi Sloveniji.

"V Zavodu Ypsilon verjamemo v medgeneracijsko sodelovanje, prenos znanja in izkušenj, zato smo tudi začeli izvajati projekt Mentorstvo - Uči se od najboljših, kjer imajo mladi prek spletne platforme www.mentorstvo.si omogočen dostop do zanimivih mentorjev iz različnih področij."

Sabina Đuvelek, strokovna direktorica Zavoda Ypsilon o projektu: "Mladi smo vsakodnevno soočeni s številnimi izzivi, tako na osebnem kot kariernem področju. Imamo dobre ideje, vizijo, le včasih na poti do uspeha potrebujemo kakšen nasvet oziroma usmeritev izkušenejše osebe, da se izognemo morebitnim napakam in hitreje dosežemo zastavljeni cilj. Zakaj se potem ne bi mladi učili od uspešnih poslovnežev, gospodarstvenikov, umetnikov, znanstvenikov in vseh ostalih, ki lahko ponudijo nasvete in mentorstvo? Zakaj ne bi imel vsak mlad posameznik vsaj enkrat v življenju mentorja? Pomoč in podpora mentorja lahko mladim omogoči učinkovitejši razvoj potencialov, pomoč pri aktivnem vstopanju na trg dela ter pri razvoju in implementacij lastnih idej?"

Z Mentorskim programom Uči se od najboljših smo v Zavodu Ypsilon začeli že leta 2013. Od takrat se je celoten projekt zelo razširil, letos pa ga bomo nadgradili še z akcijo Slovenija - mentorska država. Mentorski program je namenjen tistim, ki verjamejo, da s spodbudnim okoljem, ki omogoča prenos znanja in izkušenj, lahko razvijejo svoje potenciale, nadgradijo svoje kompetence, povečajo ustvarjalnost ter širijo socialne mreže. Mladim v okviru projekta želimo omogočiti dostop do uspešnih podjetnikov, umetnikov, športnikov, akademikov, politikov in drugih javnih oseb, ko bodo postali njihovi mentorji. S tem jim lahko damo enkratno popotnico za življenje, jim pomagamo postaviti temelje za uspeh in spremljamo njihov napredek.

Povezovanje poteka na spletnem portalu www.mentorstvo.si, kjer se mentorji in mentoriranci povežejo med seboj. Mentorski odnos traja 1 leto, v katerem se mentorski par srečuje 1x mesečno po 1 uro. Sodelovanje je brezplačno in prostovoljne narave tako za mentorje kot mentorirance.

K sodelovanju vabimo vse, ki verjamete v mentorsko povezovanje in želite pristopiti k akciji. Pridružite se lahko kot mentorji, mentoriranci ali izvajalci delavnic na www.mentorstvo.si.

Za več informacij smo na voljo na telefonski številki 030 624 269030 624 269 (Gabriela Lukman) in info@ypsilon.si.

Mentorsko povezujemo Slovenijo. Bodite zraven.