SL / EN
28.5.2014

Mladi na hitrih zmenkih spoznali predstavnike delodajalcev

Ljubljana, 22. maj 2014 – V okviru konference Power on!, ki jo je v sodelovanju s podjetjem Microsoft organiziral Zavod Ypsilon, je ekipa mentorskega programa za mlade izpeljala delavnico hitrih zmenkov z delodajalci. Mladi so se predstavili devetim delodajalcem in spoznali prednosti sodelovanja v mentorskem programu.


V četrtek, 22. maja je Zavod Ypsilon v sodelovanju s podjetjem Microsoft organiziral celodnevni Y.dogodek z naslovom Power on! Izbrani strokovnjaki s področja IKT so na praktičnih  delavnicah mladim predstavili pomen in potencial novih tehnologij ter jim svetovali, kako jih uporabiti v svojo korist.


V okviru delavnic za krepitev kompetenc mladih je ekipa mentorskega programa izpeljala hitre zmenke z delodajalci. Mladi so se na kratkih srečanjih predstavili delodajalcem in jih v nekaj minutah poskušali prepričati, da so za delodajalce najboljša  izbira. Z nami so bili ga. Darja Tavčar s podjetja Microsoft, ga. Urška Gašperšič s podjetja Si.mobil, g. Boris Vukovič s kadrovske agencije Manpower, gdč. Petra Kocjan z Zavoda Ypsilon, ga. Špela Nastran s podjetja Bisnode Slovenija, mag. Andrej Prepeluh s podjetja Linea Media, ga. Ana Stiplovšek s kadrovske agencije Trenkwalder, gdč. Katja Pleško s podjetja Simbioza Genesis, mladim pa je o priložnostih svetovala tudi gdč. Sandra Kecman, predstavnica Kluba mentorstva visokih petk.


Uvodoma so se predstavili delodajalci, nato pa so priložnost za predstavitev dobili mladi, ki so se na kratka, pet-minutna srečanja pripravili z osebno predstavitvijo. Tako mladi kakor predstavniki delodajalcev so hitre zmenke prepoznali kot uspešno metodo za mreženje, ki se od klasičnih zaposlitvenih intervjujev razlikuje po praktičnosti in učinkovitosti. Delodajalci so potrdili, da je za dober nastop pred delodajalcem ključna dobra priprava in jasna opredelitev ciljev. Ti so mladim še svetovali, naj delodajalcu vedno pokažejo, da izstopajo iz množice.


Mladi pa lahko ob iskanju zaposlitve pridejo do novega znanja ali priložnosti tudi z vključitvijo v mentorski program. V ta namen je gdč. Sandra Kecman predstavila Klub mentorstva visokih petk, ga. Anamarija Meglič, vodja mentorskega programa Zavoda Ypsilon pa je predstavila koristi, ki jih mladim prinaša sodelovanje v brezplačnem mentorskem programu Uči se od najboljših.


Utrinke z delavnice si lahko ogledate na Facebook profilu mentorskega programa.