SL / EN
25.11.2016

»Odločitev je bila prava!« Podelili smo nagrade NAY mentorskim parom

»Odločitev je bila prava!« Podelili smo nagrade NAY mentorskim parom

Grad Fužine je v torek, 22. novembra 2016, ko je Zavod Ypsilon praznoval 7. obletnico, prekipeval od pozitivne energije. Stare poti so se prekrižale in nove izpletle, prepričani smo da so se oblikovale tudi nove možnosti za mentorske povezave.

 

Napravi korak naprej in stopi v svoje čevlje

 

V okviru mentorskega programa smo z začeli z iniciativo »Ambasadorji Mentorskega Programa«, saj nadaljujemo z uresničevanjem vizije projekta in strmimo, da bi v prihodnosti vsak mlad posameznik imel vsaj enkrat svojega mentorja s področja, ki ga zanima. Prvi Ambasador Mentorskega Programa je Grega Čufer, prejemnik nagrade NAY mentoriranec iz leta 2015 in izjemno prizadeven podpornik mentorskega programa. Grega je z nami delil nekaj misli o Mentorskem porgamu in vse udeležence pozval, da se mu pridružijo.

»Ljudje, ki nas obdajajo, imajo pri tem velik vpliv. Član Zavoda Ypsilon sem ravno zato, ker sem tu obdan z ljudmi, ki so ta korak naredili. Če se družiš s tistimi, ki širijo tvoj miselni okvir in dajo vedeti z živim dokazom, da je možno storiti korak naprej, potem boš to začel verjeti in boš ta korak tudi naredil,« svetuje mladim Grega Čufer, ambasador mentorskega programa in alumni član Zavoda Ypsilon. Lani nagrajeni NAY mentoriranec je predal lovoriko trem mentorskim parom, ki so letos uspešno sodelovali v Mentorskem programu.

 

Poišči si mentorja, če želis doseči cilje

Ne le nominiranci in nagrajenci za NAY Mentorske povezave, ampakt tudi udeleženci magične 7. obletnice so ostali močno pod vtisom priznanjem mentorskim povezavam in podpore mentorstvu. Iz prvih vrst smo zasledili povabilo in izjave, o podpori mentorstvu ter da se pridružujejo mentorskem programu in da jih lahko kar kontaktirate ;)

Po zaključku dogodka in med mreženjem je nit pogovora tekla tudi o mentorstvu ter zasledili smo izjave, kot so:

»Vsak človek potrebuje mentorja, absolutno /.../ potrebuješ mentorja od nekje zunaj. Mentor je tisti, ki ima podobno vizijo kot ti, glede določene stvari. Sedaj ali je to mentor glede tvojega partnerskega življenja in si poiščeš /.../ nekdo, ki ti malo svetuje na tem področju, če pa potrebuješ iz business področja, si ga pa /iz tega področja/ najdeš.« Tanja

»Meni mentorstvo pomeni izmejavo znanja /.../ ni samo eno smerno /.../ ampak je /odvisno/ od mentorja do mentoriranca in pa obratno, zato ker vsak je na nekem svojem področju, ima svoje znanje in pa predvsem vsak doživlja svoje živjenje in izkušnje na svoj način. To je ena izmed stvari, ki se ji posveča premalo pozornosti, saj na neki točki ne moreš vedno delat vse sam. To da najdeš mentorja, je ena izmed ključnih stvari če hočes prosperirat v življenju in doseči to kar si zadal.« Gašper Kos

 

Prejemniki nagrad NAY mentorske povezave: "Odločitev je bila prava!"

Nominiranih je bilo 6 mentorskih povezav, ki so v letu 2016 storili korak naprej pri doseganju osebnih ali kariernih ciljev ter pripomogli k promociji mentorstva. Prejemnikom nagrad smo podelili innovative nagrade, ki jih je ponovno izdelal partner dogodka podjetja V3D, inovativne tehnologije.

 

Milan Dragič in Tadej Grm, Bruno Sedevčič in Domen Čot ter Silvester Kmetič in Gabriela Lukman so ta živi dokaz, da mentorstvo prinaša dobre rezultate. »Domen je iz plašnega fantiča, ki je imel tisoč vprašanj in zastavil samo enega, naredil svoj veliki načrt in stopil v svoje čevlje, česar sem zelo vesel,« je svojega metoriranca pohvalil Bruno Sedevčič in dodal, da sta že prišla do točke, ko se mentor uči od svojega učenca.

“To je res super nagrada, saj preko mentorstva spreminjamo svet na bolje! Silvester Kmetič, poleg tega, da je izjemen podjetnik, trener in coach je še odličen mentor! Ponosna sem nase, da sem ga upala povabiti za mentorja in sem super hvaležna, da je sprejel. Najbolj sem pa hvaležna za to, da lahko vsakodnevno sodelujem z njim in preko našega podjetja KHD skupina spoznavam čudovite ljudi kot ste vi!” Gabriela Lukman

“Tole je ena izmed posebnih nagrad. Bolj priznanj kot nagrad. Priznanj, da si nekaj naredil. Zgleda da dobro. Da so bile ure, ki si jih posvetil mentorirancem, vredne in upoštevane. Pa včasih ni lahko. Večinoma ni. Delavniki so dolgi, sledijo ostale obveznosti in uskladiti potem še svoj prosti čas do te mere, da si relativno spočit in bistrih misli, da lahko z nasveti prispevaš tisto dodano vrednost z nasveti in izkušnjami, ki je od tebe pričakovana, je vse prej kot lahko. Moji in tudi mentoriranci mojih kolegov zelo dobro vedo, kako je s časom. Ampak odločitev je bila prava. Deliti izkušnje nikdar ni zaman. Zato delite svoje znanje v čim večji meri. Sprejemajte znanje v čim večji meri. Postanite mentorji in postanite sprememba.” Bruno Sedevčič

 “V mentorskem programu /…/  sem postal naj mentoriranec 2016. Mentorstvo deluje v obe smeri in obe smeri lahko z uspešnim sodelovanjem veliko pridobita. V življenju je tako, da kar seješ to žanješ. Za vsak uspeh je potrebno vložiti veliko truda.” Domen Čot

 

V mentorstvu leži izjemen potencial in potrebno ga je spodbujati ter z njim nadaljevati, bi lahko rekli, da je zaključna misel vtisov in podpore mentorskemu programu. Iz vtisov udeležencev s katerimi sem uspela spregovoriti na obletnici, lahko povzamem, da je mentorstvo potrebo širiti in z njim spodbujati posameznike, da se povežejo in sežejo po svojih ciljih in aspiracijah. Naj bodo cilji in aspiracije povezane z osebnostnim razvojem, vstopom v podjetništvo, izdajo lastne knjige ali katere koli druge tematike. Vsak posameznik si lahko najde mentorja ter kot pravi Gabriela, malo poguma in spodbude potrebuje, da ga kontaktira. Za to pa smo tu mi iz Mentorskega programa, ki vam lahko omogočimo to spodbudo in podporo.

Hvala vsem nominirancem, prejemnikom priznanj, Gregu, Tanji in Gašperju za podporo in deljenju pozitivih sporočil o Mentorskemu programu.

 

Galerijo fotografij z dogodka si oglejte v facebook galeriji NAY Mentorske Povezave Galerija