SL / EN
27.10.2014

Okorogla miza: Z MENTORJEM DO USPEHA

V sredo, 22. oktobra, je Mentoski program na 15. Študentski areni organiziral okroglo mizo: Z MENTORJEM DO USPEHA. Kaj imata skupnega Mark Zukerberg in Steve Jobs? Obema je na poti do uspeha pomagal mentor!

Na okrogli mizi se je moderatorka Anamarija Meglič, vodja Mentorskega programa Uči se od najboljših, z mentorji  in mebtoriranci pogovarjala o prednostih in koristih mentorskega sodelovanja.

Okrogle mize sta se udeležila mentorja Jure Mikuž in Petra Škarja. Jure je ustanovitelj prvega slovenskega sklada tveganega kapitala, v katerega so svoj kapital vložila uveljavljena slovenska podjetja, kot so Gorenje, Sava in Kolektor, ter mentor v Mentorskem programu Uči se od najboljših. Petra pa je podjetnica in avtorica uspešnic "Ameriški milijonarji so spregovorili" in "Česar nas niso naučili v šolah", ter mentorica v Mentorskem programu Uči se od najboljših. Poleg mentorjev je na okrogli mizi o izkušnjah in prednostih mentorstva pripovedoval tudi Grega Čufer, mentoriranec v Mentorskem programu Uči se od najboljših.

Udeleženci okrogle mize so se pogovarjali o tem kako mentor pomaga k uspehu. Mentorja menita, da morajo mladi biti inovativni ter pogumni, morajo si upati stopiti do mentorjev, ki so mentorirancev zelo veseli ter so jim vedno pripravljeni pomagati. Oba mentorja sta bila svoj čas tudi mentoriranca, zato imata s tem veliko izkušenj. Na okrogli mizi smo se z njima pogovarjali o njunih izkušnjah na obeh straneh mentorskega odnosa, s poudarkom na njuni izkušnji kot mentorja. Oba sta zelo navdušena nad mladimi, ki pristopijo k mentorskem programu.

Mentoriranec Grega pa je z poslušalci okrogle mize delil pomemben nasvet. In sicer mentorja naj najdejo takoj zdaj!

Na okrogli mizi smo tudi govorili o tem na kaj naj bodo mlaldi pozorni pri iskanju mentorjev, na kakšne načine lahko mentor pomaga mentorirancu na poti do uspeha.

Po zanimivem pogovoru o mentorskih izkušnjah sodelujočih , so udeleženci okrogle mize odgovarjali tudi na vprašanja gledalcev, ter se na koncu malce podružili ter spregovorili še kakšno besedo z udeleženci. Vsi so tako preživeli zanimivo popoldne ter izvedeli vse o mentorskem programu ter izkušnjah tako mentorjev ter menorirancev v Mentorskem programu Uči se od najboljših. Če imate v zvezi z Mentorskim programom še kakšno vprašanje se obrnite na nas na info@mentorstvo.si.

 

Poglejte si fotogalerijo z okrogle mize: Z MENTORJEM DO USPEHA na našem Facebook profilu.

 

Ekipa Mentorskega programa.