SL / EN
24.10.2013

Okrogla miza: Z mentorstvom za karierni in osebnostni razvoj

Mladi, delajte nespametne stvari na pameten način! 
 
Na Študentski areni 2013 v Ljubljani je Zavod Ypsilon v okviru mentorskega programa Uči se od najboljših pripravil okroglo mizo Mentorstvo za karierni in osebnostni razvoj. Svoje izkušnje s programom so delili mentorji: Ksenija Špiler Božič, Aleksander Bohinc, Blaž Branc ter mentoriranka Petra Cirkovski. Gostje so spregovorili o tem, kako gradijo svoje  mentorske zgodbe in vse prisotne spodbudili k sodelovanju v programu, ki omogoča izmenjavno znanja in izkušenj med generacijami. 
 

 

Udeležencem okrogle mize so gostje zaupali svoje mentorske izkušnje in nasvete o tem, kako izboljšati sodelovanje med mentorji in mentoriranci. Mentorji so se strinjali, da mladi potrebujejo znanje in izkušnje starejših, še posebej na začetku ustvarjanja svoje karierne poti, sami pa želijo tesnejši stik z  mladimi, da spoznajo nove načine razmišljanja in tehnike dela.
 
 
Blaž Branc, direktor podjetja Baltazar marketing pravi, da se največ naučimo iz lastnih napak, zato je svetoval mladim: ''Delajte nespametne stvari na pameten način!'' Direktorica in poslovna trenerka v podjetju BB Svetovanje d.o.o.,Ksenija Špiler Božič je dodala, da morajo mladi bolj verjeti vase in v svoje delo, ter najti način, kako ga ''prodati'' delodajalcu. Aleksander Bohinc, prokurist podjetja Borbona d.o.o., pa je poudaril, da je pomembno, da izberejo realne cilje, ki jih lahko uresničijo z vztrajnostjo in trdim delom. Mentoriranka Petra Cirkovski, študentka Ekonomsko – poslovne fakultete Univerze v Mariboru nam je ponudila pogled iz druge perspektive.  Za mentorstvo se je odločila, ker je želela pomoč pri postavljanju oprijemljivih ciljev ter znanje in nasvete izkušenejših. Dodala je, da je prednost programa tudi to, da omogoča pridobitev praktičnih izkušenj, ki jih današnji šolski sistem ne zmore zagotoviti. 
 
V nadaljevanju so mentorji z udeleženci delili tudi prednosti, ki jih tovrstno sodelovanje prinaša njim.  Nekaterim je pomembno že to, da jim mentoriranci postavljajo nova vprašanja, drugi so veseli, da imajo ob sebi nekoga, ki z njimi deli njihovo poklicno strast, vsi pa dobijo nova poznanstva, izkušnje in znanja, ki jih drugače ne bi pridobili.
 
Na koncu so se vsi prisotni strinjali, da je za uspešen mentorski odnos in dobre rezultate potrebno veliko truda in medsebojnega sodelovanja. Pomembno je, da mentoriranci že na začetku približno vedo, katere cilje želijo doseči in na podlagi tega aktivno iščejo svojega mentorja. To se je v praksi pokazalo že na neformalnem druženju po koncu dogodka, ko se je med zanimivo debato našel vsaj en nov mentorski par.