SL / EN
26.4.2016

Tudi letos mentorsko povezujemo Slovenijo. Bodite zraven!

V četrtek, 26. maja 2016, bomo mentorsko povezovali Slovenijo. Pobudnik za akcijo "Slovenija - Mentorska država" je Zavod Ypsilon, akcija pa bo potekala v okviru Tedna vseživljenjskega učenja (TVU).

Z vseslovensko akcijo: "Slovenija - Mentorska država" želimo čim več mladim omogočiti dostop do mentorjev iz različnih področij (gospodarstvo, podjetništvo, šport, umetnost, kultura, politika, ... ).

Pobudnik tako Mentorskega programa, kot tudi akcije "Slovenija - Mentorska država" je Zavod Ypsilon, ki združuje mlade med 20. in 30. letom. S povezovanjem, izobraževanjem in sodelovanjem tako prispeva k dvigu ravni zavesti vsakega posameznika in družbe ter k tesnejšemu medgeneracijskemu sodelovanju.

Akcija bo potekala v okviru Tedna  vseživljenjskega učenja (TVU), ki je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji in ga koordinira Androgoški center Slovenije.

Akcija "Slovenija - Mentorska država" ima več namenov:

1.     Spodbujanje pretoka znanja in informacij med generacijami;

2.     Ozaveščanje o pomenu mentorstva;

3.     Krepitev medgeneracijskega sodelovanja;

Z akcijo si želimo doseči, da bi imel vsak vsaj enkrat v življenju mentorja. Zakaj ne bi bila Slovenija referenčna država za cel svet na področju medgeneracijskega sodelovanja in solidarnosti? Poleg tega pa z akcijo želimo mlade opogumiti, da začnejo že danes postavljati temelje svoji prihodnosti. Predvsem si želimo povečati zaposljivost mladih, ter spodbujati vseživljenjsko učenje. Spodbujati želimo medgeneracijsko sodelovanje in solidarnost ter pretok znanja in informacij. Predvsem pa si želimo ustvariti uspešne mentorske odnose, ki bodo pozitivno vplivali na celotno družbo ter lokalno okolje.

Želite sodelovati v mentorskem povezovanju Slovenije? Potem izpolnite naslednji vprašalnik in nam pomagajte mentorsko povezati Slovenijo!

Mentorsko povezujemo Slovenijo. Bodite zraven.

Za več informacij smo vam na voljo na telefonski številki 040 810 345 (Sabina Đuvelek) in na sabina.duvelek@ypsilon.si