SL / EN
27.6.2016

V 5 korakih do mentorja

1. korak: Definirajte vaše cilje

Predno se vključite v mentorstvo, razmislite, kaj sploh želite? Na podlagi tega definirajte konkretne cilje (realne, merljive, relevantne, specifične in časovno opredeljene). In nato vsak dan storite nekaj, kar vas bo približalo temu cilju. Povezava z mentorjem, ki že deluje na področju, kjer se želite sami razvijati, je vsekakor korak v pravo smer.
Svetujem vam, da v prvem koraku razmislite in odgovorite na naslednja vprašanja:

-    Kakšni so vaši cilji v življenju?
-    Zakaj si želite mentorja?
-    Na katerem področju si želite mentorja?
-    Kaj pričakujete od mentorskega odnosa?
-    Kaj lahko vi ponudite mentorju?

2. korak: Razmislite, koga želite kot mentorja

Številne raziskave kažejo, da lahko mentor pomembno pospeši karierni in osebni razvoj mentoriranca. Zato res ni vseeno, koga izberete za svojega mentorja!

Pri izbiri ustreznega mentorja je potrebno upoštevati svoje cilje in pričakovanja do mentorskega odnosa. Izberite si nekoga, ki vas motivira in vam je za zgled, nekoga, ki je že uspešen na področjih, ki vas zanimajo. Lahko je to oseba, ki ste jo že kdaj spoznali oziroma njeno delo spremljate že nekaj časa. Lahko pa se odločite, da za sodelovanje kontaktirate nekoga, ki ga še ne poznate osebno, a se vam zdi, da bi bil za vas ustrezen mentor iz vidika znanj, kompetenc in izkušenj, ki jih ima.

Sodelovanje je brezplačno in prostovoljno tako za mentorje kot mentorirance. Mentorski par naj bi se srečeval vsaj 1x mesečno po 1 uro.

3. korak: Povabite mentorja k sodelovanju

V okviru mentorskega programa Uči se od najboljših poteka povezovanje prek spletne platforme www.mentorstvo.si. Najprej se morate na portalu registrirati kot mentoriranec, nato pa iz seznama razpoložljivih mentorjev izberete tistega, ki se vam zdi najbolj primeren. V koliko te osebe na seznamu ni, nam pišite na info@mentorstvo.si in jih bomo povabili k sodelovanju ter povezali z vami.

Posameznik ima lahko več mentorjev, lahko so tudi iz različnih področij. Priporočamo, da začnete z enim, pa se naknadno odločite še za kakšno povezavo. Na portalu www.mentorstvo.si ima lahko mentoriranec največ 3 mentorje.

4. korak: Vzpostavitev mentorskega odnosa

Po poslanem povabilu, počakajte na odziv mentorja, ki lahko vaše povabilo sprejme ali zavrne. Lahko vam tudi pošlje sporočilo – v katerem morebiti sprašuje za več informacij ali vam obrazloži svojo odločitev. Pomembno je, da ste kot mentoriranec v odnosu proaktivni in prevzamete pobudo za nadaljnje sodelovanje. Pišite ali pokličite mentorja (ob sprejemu dobite vpogled v mentorjeve kontaktne podatke) za termin in lokacijo prvega srečanja v živo (lahko tudi prek Skypa).

Prva srečanja so namenjena spoznavanju in zastavljanju skupnih ciljev, katerim sledita tekom leta. Dobro je, da so cilji utemeljeni in da že na začetku sodelovanja čim bolj natančno veste, kaj si želite (močno povezano s 1. korakom).

5. korak: Sledenje ciljem in držanje dogovorov

Cilje zapišete v vajino skupno spletno platform, ki se ustvari, ko se povežeta.

Priporočam, da vsak mentorski par tudi vodi dnevnik srečanj, kamor zapisuje kratke povzetke posameznega srečanja in dogovore. Dnevnik načeloma vodi mentoriranec, razen če se dogovorita drugače.

Ne pozabite, da je mentorstvo ciljno usmerjen odnos, tako da je pomembno, da se tekom mentorskega odnosa teh ciljev tudi držite! Po enem letu se skupaj z mentorjem odločita, ali bosta z mentorskim odnosom še nadaljevala ali zaključite. Ob koncu je priporočljivo, da skupaj z mentorjem naredita tudi evalvacijo odnosa.

Avtorica: Sabina Đuvelek