SL / EN
4.4.2017

Več glav več ve

Tako pravijo. No, pa saj drži, saj vsak nekaj ve in izmenjava informacij, znanj in izkušenj lahko pripelje do dobrega končnega rezultata. Dandanes obstaja veliko programov, ki lahko posamezniku pomagajo pri povezovanju z osebami oziroma ”glavami”, ki mu lahko pomagajo, na poti do zastavljenega cilja. V primeru, da cilja še nima, pa mu lahko pomagajo, da ga najde. Mnoge ”glave” so v življenju nabrale že veliko kilometrine in imajo bogate izkušnje, ki lahko ”glavam”, ki šele začenjajo svoje potovanje, svetujejo in razložijo, kako so se sami pripravljali za to potovanje in kaj vse so doživeli ter preživeli do tega trenutka.

 

Eden izmed takšnih programov je mentorski program Uči se od najboljših, katerega pobudnik in izvajalec je Zavod Ypsilon. V projekt je že vključena široka baza kvalitetnih mentorjev, izmed katerih si lahko vsak sam izbere svojega, glede na področje ali cilje, ki jih želi doseči ali osvojiti. Cilje mentorskega programa so opisali na spletni strani: ”Z mentorskim programom Uči se od najboljših želimo povezati mlade med 15. in 30. letom s starejšimi in izkušenimi, ki bodo postal njihovi mentorji. Težimo k temu, da bo v prihodnosti vsak mlad posameznik imel vsaj enkrat v življenju imel svojega mentorja, ki si ga sam izbere in s področja, ki ga zanima.”

 

Tudi najuspešnejši so imeli svoje mentorje in so danes, kjer so. Ne morem garantirati, da so uspešni samo zato, ker so imeli mentorja, ampak zagotovo jim je to predstavljalo neko vzpodbudo in če nič drugega, potem jim je po vsej verjetnosti pomagalo, da znajo sprejemati pravilne odločitve ob pravem času. Tako je bil Zuckerbergov mentor recimo Steve Jobs. Rezultate pa mislim, da že vsi poznamo.

 

Zato se v današnjem dinamičnem svetu tudi vedno več podjetij zaveda pomembnosti mentorstva in uveljavlja ta program kot nekaj skorajda obveznega pri procesu usposabljanja novih sodelavcev.

 

Kot nova sodelavka v podjetju FrodX lahko iz prve roke in iz svoje lastne izkušnje povem, da mi podpora mentorja in njegovo usmerjanje ter znanje in izkušnje, pri delu veliko pomagajo in prihranijo čas. Moj mentor je namreč Matic Moličnik, ki je tudi član Zavoda Ypsilon. Ima nekaj let izkušenj več kot jaz, kar vedno prav pride. Poleg tega so mi vsi ostali zaposleni na voljo za kakršna koli vprašanja, kljub temu da imajo veliko svojega dela. Moram priznati, da je fino delati v takšnem podjetju in da grem v službo z nasmehom na obrazu.

Torej, mentorstva obstajajo v različnih oblikah. Lahko so usmerjena v osebnostni razvoj, lahko v strokovni razvoj, lahko tud kakšen drugi. Na začetku ne smemo pozabiti določiti načrta in seveda tudi ciljev. Brez ciljev ne moremo izmeriti uspešnosti. Sedaj pa razmislite, kakšno znanje želite pridobiti in ”pogooglajte”, kdo je dober na tem področju ter mu pišite in ga prosite, da postane vaš mentor. Ne boste verjeli, kakšen bo odziv. Ljudje so veseli, če lahko pomagajo in delijo izkušnje z nekom, ki jih bo poslušal.

 

Veliko sreče.

 

Avtorica: Maja Mirosavljevič