SL / EN
4.5.2017

Postani mentor in vstopi v Ekosistem Izkušenj

Postani mentor, zamajaj svet

Vabimo Vas k sodelovanju v Mentorskem programu – Uči se od najboljših, s katerim smo v Zavodu Ypsilon začeli leta 2013. Delite svoje znanje in izkušnje ter postanite mentor mlademu posamezniku med 15. in 30. letom starosti. Prepričani smo da lahko mladim pomagate pri postavljanju temeljev za prihodnost, jim predate svoje izkušnje ali ste jim v oporo. Veseli bomo Vašega sodelovanja v programu.

O čem govorimo?

Mentorski program - Uči se od najboljših je neprofitni projekt, s katerim želimo mladim v Sloveniji med 15. in 30. letom starosti omogočiti dostop do izkušenejših posameznikov, ki lahko postanejo njihovi mentorji. Naša vizija je, da bi vsak mlad v Sloveniji vsaj enkrat v življenju imel mentorja, ki si ga sam izbere in s področja, ki ga zanima.

mentorstvo statistika

Kako deluje mentorstvo?

Mentorski odnos traja 1 leto, v katerem se mentorski par srečuje 1x mesečno po 1 uro. Sodelovanje je brezplačno in prostovoljne narave tako za mentorje, kot mentorirance.

Povezovanje poteka preko registracije na spletnem portalu: izpolnite registracijski obrazec, mi pa vas bomo registriramo kot mentorja. Po prijavi v sistem vas mladi, ki si želijo sodelovanja z Vami povabijo k sodelovanju in Vi vsako povabilo sprejmete ali zavrnete. Nato se z izbranim mentorirancem srečate in si zastavite skupne cilje, ki jim sledite tekom leta.

Vse v naravi kroži, naj zakrožijo tudi izkušnje!

V maju in juniju letos že tradicionalno tretje leto izvajamo vseslovensko akcijo “Slovenija – mentorska država”, v tem času se bodo po celotni Sloveniji na več kot 100 lokacijah odvijale delavnice in aktivnosti informiranja ter ozaveščanja o prednostih mentorstva, spodbujanju vseživljenjskega učenja in pretoka znanja ter informacij.

Za več informacij obiščite spletno stran www.mentorstvo.si ali se obrnite na Majo Ceglar, vodjo mentorskega programa pri Zavodu Ypsilon na maja.ceglar@mentorstvo.si ali na številko 051 398 993.

Vaše sodelovanje si bomo šteli v veliko čast.