SL / EN
12.6.2017

Vstopi v Ekosistem Izkušenj z mentorstvom - ZRSZ

Spoznajte kako je lahko mentor s svojimi izkušnjami in nasveti v pomoč iskalcem zaposlitve ter pri aktivnem vstopanju na trg dela. Prav pomoč in podpora mentorja lahko mladim in iskalcem zaposlitve pomagata pri večanju zaposljivosti ter jim omogočita učinkovitejši razvoj potencialov, ali pri razvoju in implementaciji lastnih idej. Po drugi strani mladi ponudijo mentorjem svež pogled in novo energijo. Čas je, da se mladi povežejo s starejšimi in da izkušnje zakrožijo.

 

Delavnica »Vstopi v ekosistem izkušenj mentorstvom« je organizirana v okviru vseslovenske akcije »Slovenija – mentorska država«, katere namen je povečati ozaveščenost in informiranost o prednostih mentorskega povezovanja ter spodbudujanje vseživljenjskega učenja in pretoka znanj. Vseslovenska akcija »Slovenija – mentorskadržava« pod sloganom »Vse v naravi kroži, naj zakrožijo tudi izkušnje«, poteka že tretje leto zapored v okviru Tedna vseživljenjskega učenja, ki je največja promocijska kampanja s področja vseživljenjskega učenja.

Delavnica bo potekala v sredo 14. junija ob 13. uri v prostorih Zavoda RS za zaposlovanje, Parmova 31, Ljubljana.V okviru delavnice boste spoznali:

-        Zakaj je smiselno imeti mentorja?

-        Kakšne so prednosti mentorskega povezovanja?

-        Kakšna so pričakovanja, vloge in omejitve mentorskega odnosa?

-        Kako izbrati mentorja?

-        Kako vzpostaviti učinkovit mentorski odnos?

-        Kako zastaviti osebne ali profesionalne cilje?

Želite spoznati, kako mentorstvo doprinese k večanju zaposljivosti? Spoznajte, kako vam lahko mentorji svetujejo pri razvoju karierne poti in iskanju zaposlitve. Če bi tudi vi želeli poiskati mentorja, vas vabimo, da se udeležite delavnice. 

Pobudnik vseslovenske akcije »Slovenija – mentorska država« je Zavod Ypsilon v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje Ljubljana in več kot 50 drugimi partnerji, s katerimi po vsej Sloveniji spodbujamo k dvigu ozaveščenosti o pomenu in prednostih mentorskega povezovanja.

 

Vseslovenska akcija »Slovenija – mentorska država« se uresničuje v okviru Mentorskega programa –Uči se od najboljših, kot aktivna pobuda mladih za dvig ozaveščenosti ter informiranosti o prednostih mentorstva v korist vseh generacij. Več informacij vseslovenski akciji »Slovenija – mentorska država« na spletni strani www.mentorstvo.si

 

Vstopite v #EkosistemIzkušenj!