SL / EN
20.4.2016

Zakaj imeti mentorja?

Si predstavljate, da bi imeli priročnik z navodili kako uspeti na kateremkoli področju v življenju? Da bi imeli dostop do vseh malih skrivnosti in trikov do uspeha? Da bi imeli navodila kako doseči željen cilj zapisana korak za korakom? Prav to je največja prednost mentorja. Z vsemi svojimi vprašanji se lahko obrnete na nekoga z veliko izkušnjami, nekoga ki je celotno pot do uspeha enkrat že opravil in vam lahko pomaga z neštetimi nasvet in triki do uspeha.

"Najboljši atleti in poslovneži so imeli ali pa še vedno imajo mentorja. Zakaj ga nimaš še ti?"

Čeprav uspeh ni 100% zagotovljeni niti z neverjetnim mentorjem, vendar vam pomoč izkušenega mentorja lahko pomaga veliko bolj kot si mislite. Če mentorja spet primerjamo z priročnikom lahko rečemo, da je imeti mentorja še bolje od suhoparnega priročnika, saj mentor verjame vate ter tvoje sanje, te spodbuja, usmerja na pot do uspeha in pa najpomembneje s teboj deli svoje večletno znanje in izkušnje.

Seveda pa moraš biti pri iskanju mentorja pazljiv. Pri izbiri moraš predvsem paziti, da najdeš nekoga, ki ti bo lahko najbolj pomagal doseči zastavljene cilje. Vendar pa gre pri mentorskem odnosu za neka veliko globljega kot samo doseganje zastavjenih ciljev. Mentor in mentoriranec se tekom sodelovanja učita en od drugega in postaneta prijatelja, ki se lahko vedno obrneta en na drugega.

Prav zato je pri izbiri mentorja ali mentorjev potrebno predvsem iskati nekoga, ki:

  • verjame vate,
  • ti pokaže kako doseči zastavljene cilje in
  • iz tebe potegne tisto najboljše ter ti postavlja izzive.