SL / EN
 • 14.9.2014
 • Mentorska zgodba Manje Gatalo

 • Manja je mentoriranka mentorice Alje Predan. Vsak mesec se pridno dobivata in sestankujeta ter sodelujeta. Nad Mentorskim programom sta zelo navdušeni.
  Manjo smo povprašali o njeni izkušnji s programom mentorstva, z nami pa je delila naslednjo zgodbo:

  Mentorski program mentorstvo.si je v današnjih časih ne le izjemno koristen in simpatičen način mreženja, postal je že naravnost nujen. Je nekakšna bližnjica do vpogleda v svet, ki nas navdušuje, v delovno okolje, ki nas zanima. Veliko se govori o pomembnosti mreženja, pridobivanju vez in poznanstev, vendar včasih ne vemo kam se obrniti, kako pristopiti. Skozi mentorstvo zagotovo stopimo korak naprej k spoznavanju ključnih ljudi za našo bodočo kariero. Med mentorjem in mentorirancem se splete vez, ki bogati tako karierno, kot osebnostno in ostane spletena tudi v prihodnosti.

  Mentorica Alja Predan z mano, zdaj že več kot pol leta, deli vso svoje široko znanje o gledališkem svetu. Prav tako posluša moje lastne želje in me na podlagi njih usmerja ter svetuje. Ker je Predanova umetniška direktorica Festivala Borštnikov prstan, me je velikodušno povabila k sodelovanju in mi omogočila vpogled v sam ustroj festivala, njegovo delovanje. Iz prve roke črpam najbolj sveže informacije, se seznanjam z najnovejšimi dogajanji v teatru in sem del pomembne zgodbe največjega gledališkega dogodka pri nas.

  Mentorstvo je izkušnja, ki človeku daje veljavo in gradi na njegovi samozavesti, tudi samopodobi. Podajanje v neznano, ki nas včasih tako plaši, postane na ta način nekaj samoumevnega in povsem naravnega. Program v nas vzbudi delovni zagon, kreativnost in moč, ki nas žene k uspehu. Je potrditev tega, da se v današnjih časih, ki so velikokrat prikazani skrajno negativno, dogajajo optimistične zgodbe, polne novega elana.

  Ekipa Mentorskega programa je navdušena nad njuno zgodbo in jima želi še nadaljnjo uspešno sodelovanje.