SL / EN
 • 24.11.2014
 • Mentorska zgodba Leje Mitrasinovič

 • Lea je mentoriranka mentorice Mirjane Ivanuša-Bezjak. Trenutno se izobražuje in dela v Nemčiji, vendar še vedno občasno dobiva s svojo mentorico. Za mentorski program meni, da je to kar je potrebovala za svoj profesionalen in osebnostni razvoj. Leo smo malce povprašali o njeni izkušnji z mentorstvom in s čem se trenutno ukvarja. Sledi njena zgodba: 

  Za mentorski program sem se odločila zaradi tega, ker sem si želela spremembe na kariernem področju. Pridobivala sem različne ideje, kaj bi si v resnici želela delati. Nato se je v pravem trenutku pojavil vaš mentorski program. Potrebovala sem vodstvo, ki sem ga z mentorskim programom tudi dobila. Poiskala sem predvsem mentorje, ki mi lahko največ ponudijo na področju dela z otroki in mladimi ter na splošno v življenju. Še vedno imam stike z mentorico, ampak ne več tako pogosto, ker trenutno nisem v Sloveniji.

  Imam opravljeno mednarodno maturo, ki sem jo opravila na dvojezični šoli v Avstriji. V Sloveniji sem doštudirala železniški promet na Fakulteti za promet, Maribor. Ker pa delo kot tako ni odgovarjalo mojim potencialom sem začela raziskovati kaj bi me veselilo na področju svoje bodoče kariere. Spremembo sem naredil najprej s prostovoljnim delom z otroki in mladimi in tukaj se je začela moja karierna pot. Malce kasneje se mi je ponudila priložnost za izobraževanje in delo z otroki in mladimi v Nemčiji. Trenutno se izobražujem za vzgojiteljico. To pomeni, da delam in hkrati hodim v šolo.

  Sem zelo zadovoljna, ker je delo zelo kreativno in različno. Živim, delam in se izobražujem v Nuernbergu na bavarskem. 

  Od mentorice Bezjak sem se naučila, kako se iztržiti na trgu dela in druge življenjske zadeve. Moj odnos z ga. Bezjak je bil predvsem vreden zaupanja, poučno-mentorski in narejen iz majhnih korakov.

  Ekipa mentorskega programa je zelo navdušena nad njeno zgodbo in želimo ji še več osebnih in profesionalnih uspehov!