SL / EN
 • 19.12.2014
 • Na obisku pri mentorskem paru - Jerica Korošak in Barbara Repnik

 • Barbara se je po dolgem razmišljanju in sanjanju o samozaposlitvi odločila za sodelovanje z gospo Jerico Korošak, ki je svetovalka na področju samozaposlovanja in podjetništva na Zavodu za zaposlovanje v Mariboru. Njuno sodelovanje poteka sproščeno in poučno. Barbara je z nami podelila, da je izjemno zadovoljna s svojo mentorico, ga. Jerica pa je Barbaro opisala kot mlado osebo, ki ima oblikovan življenjski cilj. Vabimo vas, da si preberete njuno zgodbo o uspešnem sodelovanju. S vsem tem vam želimo približati idejo o mentoriranju. 

  1. Kako si izbrala svojo mentorico in kaj si iskala na osebi, ki te bo mentorirala?

  Barbara: Za mentorski program sem izvedela v času Evropske prestolnice mladih. Za mentorstvo sem se odločila, ker sem imela konkretno idejo o samozaposlitvi in sem potrebovala pomoč od nekoga, ki ima znanje in ga je pripravljen deliti. Želela sem dobiti informacije in ideje od osebe, ki se dobro spozna na področje samozaposlovanja.  

  2. S čim vas je Barbara prepričala, da ste jo izbrali za mentoriranko?

  ga. Jerica: Prepričala me je s tem, da se je zanimala za podjetništvo in samozaposlitev, saj sem na tem področju specialist. Prepričala me je tudi s tem, da je imela svojo idejo in jo želela uresničiti. 

  3. Kako pogosto se srečujeta in kako približno potekajo mentorska srečanja?

  ga. Jerica: Srečujeva se redno, na začetku malce intenzivneje, kasneje malo manj zaradi obveznosti, ki jih je Barbara imela. V času srečanj se je Barbara izobraževala za vzgojiteljico in hkrati je delala kot prostovoljka z otroki. Iskala je informacije, kako razviti svojo idejo in pridobivala veliko znanja in veščin. Prepričala me je tudi s tem, da je zelo motivirana in potrpežljiva. V teku najinega sodelovanja  je zelo napredovala in osredotočila se je na svojo idejo za delo z otroki. Primer za to je, da je popolnoma samostojno izdelala zelo konkreten poslovni načrt.

  Barbara: Imam idejo, katero razvijam s pomočjo svoje mentorice, ki mi zadaje različne naloge. Vse to pa me približuje k uresničitvi svojega cilja za samozaposlitev in delo z otroki.

  4. Kaj svetujeta ostalim mentorirancem, da bodo znali čim bolje izkoristiti mentorsko sodelovanje?

  ga. Jerica: Dobro je, da mentoriranci izkoristijo možnost za mentorstvo, saj je to najboljša praksa za pridobivanje znanja in veščin na sproščen  način ter na prijateljskem nivoju. 

  Barbara: Mladim priporočam, da se čim prej odločijo za sodelovanje z mentorji. Ne samo zaradi znanja, temveč za osebnostno rast. Naj mladi premagajo strahove in vstopijo v kontakt. Na ta način lahko razširijo svoje poglede in pridobijo veliko novega znanja, motivacije, idej in podpore pri uresničevanju svojega cilja. 

  Sodelovanje med ga. Jerico in Barbaro je zelo prijetno in navdušujoče. Obema se zahvaljujemo za sproščen in topel odnos. Za konec bi želeli še enkrat poudariti to, kar je Barbara že omenila "Naj mladi premagajo strahove in vstopijo v kontakt". Upajte si in bodite pogumni, saj je to zagotovo prava pot do uspeha!

   

  Vaša ekipa mentorskega programa