Katarina Klančnik Kocutar je umetniška vodja in koordinatorka mednarodnega lutkovnega festivala in vodja pedagoškega programa v LGM. Končala je študij dramaturgije na AGRFT v Ljubljani, sprva zaposlena kot novinarka za kulturo na Radiu Maribor, nato v Lutkovnem gledališču Maribor. Pisala gledališke kritike v Razglede. Napisala oziroma oblikovala besedila za lutkovne predstave v LGM: Princesa na zrnu graha, (2005), Čarobni čembalo (2006), Na kolesu z motorjem (2006), Ringaraja (2006), Čevljarček reši Maribor (2007), Kralj Matjaž (2008), Jakob in mesto (2010). 
 
Kot mentorica pričakuje izmenjavo izkušenj, pogledov in znanj. Sama pravi, da je Lutkovno gledališče in umetnost nasploh je tisto, kar živi že vrsto let.

 
Sledi kratek intervju z mentorjem za boljši vpogled v njenorazmišljanje in življenjske izkušnje, ki jih je pridobila. 
 
1. Katera oseba je vaš navdih v življenju?
Težko bi govorila o eni osebe. So ljudje, ki so bili nekakšni kretničarji v mojem življenju, da sem izbrala poklic, ki ga opravljam. Vili Ravnjak, ki je v osemdesetih letih zasnoval v Slovenskem narodnem gledališču Maribor Dramski studio, kjer smo se z gledališčem "okužili" mnogi. Taras Kermanuer, ki je imel v tistem času v Mariboru predavanje in je odstrl tančico s pojma "dramaturg" v gledališču. Potem je bil odločilen navdih Svetovni kongres in festival UNIME leta 1992 v Ljubljani, kjer sem se zaljubila v lutkovno umetnost. Tine Varl, direktor Lutkovnega gledališča Maribor me je leta 1993 vpletel kot dramaturga v prvo predstavo Take živalske po besedilu Svetlane Makarovič.
Navdih so zame ljudje, ki predano opravljajo svoje delo in jih poganja ljubezen do področja svojega delovanja.
 
2. Vaš osebni moto?
Bodi prijazna, zmerno nora, ravno prav pridna in se varuj predsodkov, pa smej se in ne pozabi prisluhnit svetu okrog sebe.
 
3. Katero osebno lastnost iščete pri mentorirancu?
Radovednost in predanost.
 
4. Kako ste reševali poraze na vaši karierni poti?
Hm, saj poznate tale pregovor: "Če ti življenje ponudi limone, naredi limonado." Predvsem pa se trudim gledati naprej in ne nazaj.
 
5. Katera je vaša najljubša knjiga?
Veliko jih je, zadnja, ki me je zadela v srce in misli pa je Murakamijeva: Hard-boiled Wonderland and the End of the World.
 
 
Mentoričin profil si lahko ogledate TUKAJ, kjer jo tudi lahko povabite k sodelovanju. 
 
Veliko sreče! :)