SL / EN
 • 17.11.2014
 • Predstavitev mentorice: SAŠKA KLEMENČIČ

 • Saška Klemenčič je vodja razvoja izobraževanja, trener in coach v Kadrovski asistenci. Je mag. andragogike in univ.dipl.ped., NLP-mojster praktik in NLP coach ter licencirana svetovalka Profiles International. Ima 9 let izkušenj kot svetovalka na OŠ. Več kot 13 let izvaja usposabljanja za podjetja, pedagoške strokovne delavce in posameznike. Prav tako je coach za vrhunske športnike - plesalce. Razvija inovativne izobraževalne programe za osebni razvoj, zavzetost in učinkovitost na delovnem mestu, vodstveno klimo, Talent management, Change management in še veliko drugega. 

  Kot mentorica pričakuje odprtost za učenje, zavzetost, interes in prijeten sodelovalen odnos. Ponudi lahko svoje znanje in izkušnje. Meni, da bosta ostalo izgradila skupaj z mentorirancem oz. mentoriranko.

  Sledi kratek intervju z mentorico za boljši vpogled v njeno razmišljanje in življenjske izkušnje, ki jih je pridobila.

  1. Kaj vas navdihuje v življenju?

  Vedno sem strmela k temu, da bi si ustvarila kvalitetno življenje, ki bi mi dajalo nek globlji smisel, kar definitivno vključuje osebni razvoj. Spoznala sem, da sama kreiram sebe in svoje življenje in to me navdušuje. Eno je, da veš, kako bi nekaj moralo biti, nekaj povsem drugega pa je, da to tudi v praksi živiš. Meni je v izziv, da živim, kar učim in da se tukaj izpopolnjujem, da iščem tudi odgovore na "KAKO". Sem zelo radovedna in inspirira me, ko iščem možnosti, da sebe še nadgradim. Sama sebe postavljam izzive, kako lahko presežem svoje omejitve in uspešno obvladam situacije. V bistvu gre za to, kako dosegati tisto, kar na prvi pogled zgleda nemogoče. Vedno sem razvijala lastne, inovativne ideje, znanja. Življenje pa je tako bogato in čudovito, da se raziskovanje in ustvarjanje nikoli ne konča. In to me vedno znova inspirira. Vesela sem tudi, ko lahko s svojim znanjem pomagam izboljšati življenje tudi drugim. 

  2. Vaš osebni moto?

  Da rečem svojim ciljem "DA" in da me pri tem nič ne ustavi. Tudi pot do cilja ima svoj smisel in namen, kot taka pa je priložnost za učenje.

  3. Katero osebno lastnost iščete pri mentorirancu?

  Radovednost, odprtost za učenje, ambicioznost, raziskovanje ter ustvarjalnost.

  4. Kako ste reševali poraze na vaši karierni poti?

  Kot prvo, vse sem vzela kot učno izkušnjo, ki mi je pokazala kaj deluje, kaj ne deluje. Potem sem vedno iskala pot s filozofijo "če je cilj, je pot". Verjamem, da ima vsak problem, ovira, svojo rešitev. Zato problem raje vidim kot izziv. To mi da dodatno moč in energijo. Pomaga mi, da vklopim svoje največje potenciale in potem je dejansko lažje priti do cilja. Vedno sem se usmerjala v pozitivno naravnanost v tem smislu, da je vse mogoče in da mi bo uspelo. Usmerjati se je potrebno v to, kar vem, znam in zmorem, v rešitve, v trenutek tukaj in zdaj ter tja, kjer imam moč vpliva. In seveda, potem je potrebno stvari še narediti.

  5. Katera je vaša najljubša knjiga?

  Veliko jih je. Voditelj brez naziva, Robin Sharma; Učbenik življenja, Martin Kojc; Fish! Filozofija po ribje, Stephen C. Lundin, Leadership charisma, Haney, Sirbasku, McCann.

  Mentoričin profil si lahko ogledate TUKAJ, kjer jo tudi lahko povabite k sodelovanju.

  Veliko sreče! :)