SL / EN
 • 21.12.2014
 • Predstavitev mentorja - SILVESTER KMETIČ

 • Silvester Kmetič je lastnik dveh podjetij - SK Company, ki se ukvarja z direktno prodajo kakovostnih izdelkov in KHD Group Slovenia, ki deluje na vseh področjih strateške organizacije in kadrovskega razvoja. Silvester je po osnovni izobrazbi diplomant organizator kulturnega življenja, vendar več kot 20 let aktivno deluje na področju direktne prodaje. Leta 2011 je uspešno zaključil študij za Nevro-lingvistično programiranje in si s tem pridobil mednarodni certifikat Coacha-a. Kasneje je skupaj z gospodom Wernerjem Katzengruberjem, ki je psiholog in Personality Coach nr.1 v Nemčiji, ustanovil podjetje KHD Group, ki se ukvarja z razvojem kadrov. Pri svojem delu se Silvester Kmetič poskuša držati svojih načel in vse kar počne je z namenom, da bodo tudi ostali imeli nekaj dobrega od tega. Rad raziskuje, se izobražuje in dela z ljudmi. Silvester Kmetič je izjemno zanimiv sogovornik z veliko izkušnjami in zelo pozitivno energijo. Našim mentorirancem vsekakor priporočamo sodelovanje z njim!

  Sledi kratek intervju z mentorjem za boljši vpogled v njegovo razmišljanje in življenjske izkušnje, ki jih je pridobil.

  1. Kaj vas navdihuje v življenju?

  Vse kar počnem je z namenom, da je končni rezultat pozitiven za vse - zame in ostale. Lahko rečem, da je to moj navdih.  Osnovni navdih za delo in vztrajnost pri tem mi je pa zavedanje, da je življenje lepo in enostavno, če si ga znaš tako narediti. To je tudi osnovno sredstvo reševanja konfliktnih situacij.

  2. Kakšen je vaš osebni moto?

  Živi in pusti živeti ali pa pomagaj drugim, da bodo živeli. 

  3. Katere osebnostne lastnosti iščete pri mentorirancu?

  Pogum, vztrajnost, disciplina, upravljanje s časom ter ciljna usmerjenost.

  4. Kako ste reševali poraze na vaši karierni poti?

  Zame je poraz samo ena stopnja na poti do kariernega uspeha. Brez porazov in neuspehov ni mogoče biti srečen v življenju. Z vsakim porazom se naučim nekaj več in mi to prinese dodatne izkušnje. Kadar se znajdem v porazni situaciji pomislim na Edisonu, ki je tisočkrat poskusil dokler ni izumil žarnice. Poraz je zame izziv!

  5. Katera je vaša najljubša knjiga?

  Ena od tistih, ki jo večkrat prelistam je Johnatan Livingston Galeb od Richarda Bacha. Ni mi najljubša, vendar se sklada z mojo življenjsko vizijo. Všeč mi je tudi Menih, ki je prodal svojega Ferrarija, avtorja Robina Sharme.

  Mentorjev profil si lahko ogledate TUKAJ, kjer ga tudi lahko povabite k sodelovanju.

  Veliko sreče! :)